Notarius Publicus Halmstad

Apostille är en auktoriserad stämpel på ett dokument som intygar att en signatur på dokumentet är äkta. Detta är vanligt för dokument som ska användas internationellt, såsom utländska födelse- och vigselbevis, examensbevis och andra juridiska handlingar.

Notarius publicus är personer som har i uppdrag att hjälpa allmänheten med att kontrollera och intyga sanningen i olika uppgifter. De har exempelvis i uppdrag att intyga namnunderskrifter, kopior och andra uppgifter gällande innehållet i olika dokument.

En notarius publicus i Halmstad kan hjälpa till att utfärda apostille på dina handlingar och göra dem giltiga för internationellt bruk. Du kan även enkelt vända dig till Legalisering.se och skicka in dina dokument direkt till dem, antingen via email till kontakt@legalisering.se eller per post till Legalisering.se, Box 7145 10387 Stockholm.

Det är viktigt att notera att en apostille bara gäller för de länder som har skrivit under Haagkonventionen gällande legalisering av dokument.

Det finns också möjlighet att få dokumentet legaliserat genom ett konsulat eller ambassad, om det berörda landet inte har skrivit under Haagkonventionen. Detta brukar ta lite längre tid och kostar mer, men genom att vända er till Legalisering.se så säkerställer ni att legaliseringsprocessen sker så snabbt och smidigt som möjligt.

Det är viktigt att vara medveten om att olika länder kan ha olika krav för dokument med apostille, så det är viktigt att kontrollera detta med den myndighet eller organisation som kräver dokumentet.


Posted

in

by

Tags: